Everything is possible in Nicaragua

Deze keer, speciaal voor Richard, meer alinea's.

Ja, we waren dus in de wildernis gebleven voor 5 dagen. Toen we terug kwamen hebben we een lekker gerelaxed. Dinsdags was Olivier jarig en hebben we een klein feestje gevierd.

Die woensdag zijn we begonnen aan ons project op Marijke's schooltje. Ze is een schooltje aan het opknappen hier wat er ook echt slecht aan toe was. Ik heb het niet helemaal vanaf het begin gezien maar aan de foto's te zien was het inderdaad hard nodig. Inmiddels is er echt een geweldige speeltuin gebouwd en dingen als sloten en licht zijn gemaakt.
Wij zijn woensdag dus begonnen aan het kleuterklaslokaal. Toen we daar kwamen zag het er echt zo slecht uit! Overal zatten spinnennesten, webben, beestjes, stof, tekeningen op de muren en het begrip tape is hier nog niet zo bekend. Papier kan toch ook met superglue worden opgeplakt? Verder waren veel stoeltjes kapot en de kast was echt verschrikkelijk vies.
Dus aan de slag. De eerste dag was het alleen maar schoonmaken. De lijm moest van de muren gekrabt worden, spinnen van het plafond geveegd, waxkrijtjes afwassen enzovoort. Na een dag werken zag het er al best goed uit en besloten we op stap te gaan. Hier kwamen we een Nica genaamd Victor tegen. Hij kan echt enorm goed tekenen en schilderen is echt zijn lust en zijn leven. Dat kwam goed uit voor ons! Met onze liefste gezichtjes hebben we hem gevraagd of hij wilde komen schilderen en dat vond hij een geweldig idee.
Dus de volgende dag stonden we om 10 uur met onze kwasten in de aanslag om de muren een likje verf te geven. We kwamen er al snel achter dat we er geen hol van konden. Daar kwam nog eens bij dat de verf hier echt knudde is en je het allemaal zelf nog moet mengen met vanalles om het uberhaupt te kunnen gebruiken. Gelukkig kwam Victor snel en hij had de verf zo gemaakt. Zo begon een dagje van schilderen.
De volgende dag konden we beginnen aan de tekeningen op de muren. Victor maakte de opzetten en de globale kleur en Marijke en ik hebben de details afgemaakt. Inmiddels staan er twee enorme tekeningen op de muur en dingen als het alfabet, nummers, vormen en een centimeter. De kast die er stond hebben we ook helemaal opgeknapt en voornamelijk kakkerlakvrij gemaakt. Toen we de kast omkiepte om te schilderen kwam de hele familie kakkerlak er onderuit. En dat in een kleuterklaslokaal.. Gelukkig zijn die beesten nu allemaal weg.

Sorry, het verhaal is nog niet klaar, de rest komt nog. Moet nu snel weg..

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer