Feliz navidad!

Ten eerste wil ik jullie allemaal een supergave kerst toewensen (jaja, ik ben er een beetje laat mee misschien). Dat jullie wel een witte kerst mogen hebben en geniet van de tweede kerst dag, daar doen ze hier niet aan.

Het is al weer een tijdje geleden, maar ik beleef dan ook niet zo´n superinteressante dingen. Voornamelijk feesten/werken en heel af en toe een maffe situatie.

Zoals het er een maand of 2 geleden uitzag, zou ik voor de kerst misschien al thuis zijn. Nu wordt het waarschijnlijk ergens in juni. Ik heb namelijk besloten om naar Australie te gaan. Heb nog bijna precies genoeg geld over voor het ticket en visum dus waarom niet. Ik heb nog genoeg tijd om in Nederland door te brengen als ik weer ga studeren en Australie lijkt me super. Twee Belgische vrienden van hier zouden nu in Sydney moeten zijn en ik ga dan misschien met hen meereizen als ik daar kom. Ze willen een auto kopen en dan rondrijden en werken onderweg. Lijkt me wel wat. Andere missie, leren surfen. Dat zou niet te moeilijk moeten zijn in Australie denk ik zo.

We hebben hier in het hostel dus elke vrijdag een themafeest. We hebben nog een cobs (ze zijn niet zo goed in Engels hier) and robbers feest gehad waar wij allemaal een robbers shirtje aankregen en ik had in eerste instantie een politie outfit aan maar die was veel te heet. Een week later was het een pyjamafeest. Niemand heeft een pyjama bij als ze reizen dus dit had een beetje een mislukt effect. Alhoewel het natuurlijk wel weer een gezellige zatte bedoeling was. Afgelopen vrijdag hadden we een togaparty. En ja, iedereen was in toga met een blaadjeskrans op´t hoofd, echt heel grappig om te zien! Natuurlijk wij ook en het bleef zeker niet altijd op z'n plek zitten maar dat hield het spannend. En nu uiteraard met kerstmis, we hadden een sexy christmas feest waar ik al zo´n 2 weken mee werd geklierd omdat ik had aangegeven dat ik een spijkerbroek sexy genoeg vond. Helaas is met oud&nieuw het thema playboy, wanneer ik dus met konijnenoren en een staartje het plein op moet om flyers uit te delen.

Ik heb inmiddels ook nieuwe collega´s. De jongens waarmee ik werkte hadden het ineens gehad en hebben zich zo erg misdragen dat ze meteen ontslagen werden. Het kwam er toen op neer dat ik in m´n eentje moest werken tot vrijdag (het was zondag toen) wat niet echt te doen is. Gelukkig wou Rosie hier graag beginnen met werken dus heb ik de manager gebeld (die in Lima was) en sindsdien heb ik er een supergave collega bij. Inmiddels zijn er nog 3 kerels bij en is het een groot feest achter de bar.

Het is hier ook een heel gebeuren de dagen voor kerstmis. Het begon met een klein marktje op het pleintje hier vlakbij. Mensen uit de bergen en omringende dorpjes hadden al hun kleurrijk waar uitgestald. Van truien tot sloffen en van haarspelden tot beeldjes en pijpen. Ik vind het wel behoorlijk irritant dat het constant is, amiga buy this.. (met een ongelooflijk zeurende stem) en als je vraagt hoe duur het is, twinti.. vijfentwintig! Maar goed, het is natuurlijk nog niet duur, een trui voor 15 euro.

Eergisteren werd het hele plein afgezet maar niemand vertelde wat er ging gebeuren. Langzaam zagen we de straten volraken met mensen uit de bergen die daar lagen te slapen tussen hun waren. De vrouwen met hun kinderen (soms wel meer dan 5) die allemaal onmogelijke lasten droegen. Het was ijskoud en ze lagen daar allemaal op de grond. Nu begreep ik ook aan wie wij de chocomel en kadootjes zouden gaan uitdelen. Vanuit het hostel zouden we die nacht namelijk de Plaza de Armas opgaan en de armen wat te eten en drinken geven. Hier kwam helaas wat tussen maar daar kom ik zo wel op terug. Uiteindelijk hebben we de volgende ochtend een heleboel het hostel ingenomen en daar alles uitgedeeld. Echt mooi om te zien, zoveel mensen in hun traditionele kleding allemaal aan de chocomel aan het sippen (de vieste chocomel die ik ooit heb gehad maar goed). Heel veel hostels, hotels en restaurants doen dit, geweldig.

De avond dat we het eigenlijk zouden gaan uitdelen was er dus de nodige drama ontstaan. Het begon leuk met een stel Ieren dat de 12 pubs of xmas gingen doen. Het kwam er op neer, 12 pubs, 1 pint per pub met een hoop extra regels waarbij je meer moet drinken. De outfit was short shorts, een hemdje en een maffe muts. Na 4 biertjes vielen de meiden al af en de kerels gingen door tot ze niet meer konden staan. In een (Engelse) pub ontstond er irritatie bij een kerel (wat de eigenaar bleek te zijn) die maar niet bediend werd en met ijsblokjes begon te gooien. Uiteindelijk begonnen er een paar te vechten maar wat netjes uit elkaar werd gehaald. Toen alles weer goed was kwam de vrouw van die man aan met pepperspray en had iedereen onder gesprayed. De eigenaar van dit hostel (die mee was voor foto´s) werd helemaal gek omdat zijn vrouw ook ondergesprayed was en nadat ze weer konden zien is hij langs alle clubs gegaan om zijn vriendjes op te halen en hebben ze de pub enigszins gesloopt. Zal de details maar er buiten laten maar er was te veel politie op het plein om voor hem nog terug te gaan. De politie had ook niet gereageerd totdat het gevecht naar buiten was verplaatst, toen het al ver te laat was. Het lijkt me toch wel opvallend als een man of 15, grote boze kerels, een pub in stormen. Er was ook meer dan 100 man politie in de stad, erg vreemd..

Vanavond hebben we een kerstdiner hier wat ik gisteren enigszins mee heb helpen bereiden. Ik zou de appels schillen maar dat werd al snel afgewezen omdat ik het een beetje verklooide. Uiteindelijk mocht ik de blaadjes van een of andere planten plukken (weet niet eens wat het was). De chef is in ieder geval briljant dus ook al verneuk ik het, hij red het vast wel.

Ik las net het verhaal van vorige keer, waar stond ´Glenn is awesome´. Hij zou even op mijn computer passen toen ik thee ging halen.. wat een grapjas..  :S

Als het goed is ga ik binnenkort nog een keer met Rosie naar Machu Picchu. Ben hier nou al een maand en heb nog geen idee hoe het is. Wel gewoon met de trein op en neer (hiken zie ik niet zitten) in twee dagen. Weet nog niet wanneer maar dat komt wel.

Verder ben ik ook naar de tent in de tuin verhuisd. Het is namelijk nogal volgeboekt op het moment dus ze hebben bijna alle staff naar de tenten verhuisd. Eigenlijk best gezellig. Hebben licht, matrassen en een hoop rotzooi. Er zit zeil overheen dus geen regen in de tent. Ter compensatie krijgen we een extra maaltijd (olee), ik vind het wel prima.

Het verhaaltje begint aardig lang te worden, sorry! :) Ik ga genieten van een Full English breakfast. Fijne feestdagen en tot over een beetje langer..

Knuffel!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer