Kaas, wijn en baguettes

Dat was me een trip.. We zijn maandag-op-dinsdag-nacht vertrokken naar het zuiden. Om half 1 ging de wekker al en om 2 uur zijn we aangereden, we wilden voor 8 uur voorbij Parijs zijn, voor de spits. We zijn alsnog in een file terecht gekomen (ik lag te slapen, dat vertelde Bianca me), maar om kwart over 8 waren we voorbij Parijs. Rond 12 uur hebben we besloten een camping te zoeken omdat we zo moe waren en zo konden we ook nog iets van het dorp zien. Daar is niks meer van gekomen omdat ze allebei in slaap waren gevallen.
Rond een uur of 6 zijn we wakker geworden en hebben we even iets gegeten en zijn we backgammon gaan spelen. Onze buren waren erg behulpzaam en zij hebben water gekookt voor ons, dus hadden we er ook nog een kopje thee bij. Uiteindelijk zijn we om 10 uur weer gaan slapen zodat we weer vroeg weg konden.
De volgende ochtend is Bianca in een keer door gereden naar Mauzac, een dorpje vlakbij Toulouse, waar Olivier woont. We werden heel hartelijk ontvangen door zijn moeder. Al vrij snel vertrokken we naar zijn vrienden waar we zouden gaan eten. Het was inmiddels 7 uur en wij hadden best erge honger, natuurlijk er niet vanuit gegaan dat ze hier pas om 11 uur eten. Wij waren onze honger dus maar aan het stillen met bier en passoa. De vrienden spraken nagenoeg geen engels en moesten we het proberen met ons beste frans en hun beste engels. 2 deden veel moeite, de rest durfde het niet eens te proberen.
De dag erna zijn we 's morgens met Oliviers moeder een rondje door het dorp gaan lopen. Het is een erg idyllisch stadje, lekker zuiders en vooral erg klein. Toen we terugkwamen lag Olivier nog steeds in bed (we hadden hem al 4 keer wakker gemaakt) en daar werd die moeder nogal gefrustreerd van. Uiteindelijk kwam hij uit bed en zijn we gaan lunchen (lees een enorme maaltijd met een hele kip). Die middag zijn we een beetje de omgeving gaan verkennen en zijn we naar Benji's (vriend uit Galway die in maart terugging) werk geweest en zijn we naar zijn huis gegaan voor typische franse aperitieven. Hier heb ik ook stokbrood met franse (schimmel) kaas gegeten en wat rode wijn gedronken. We hebben ook wat Franse tongbreker geleerd en zij de 'Liesje leerde Lotje lopen..' wat erg lollig was.
Vandaag zijn we naar Toulouse geweest. Eerst naar het ziekenhuis omdat Olivier iets vergeten was en van daar de bus gepakt naar het centrum. Toulouse wordt de roze stad genoemd wat opzich wel te begrijpen was. Van een afstandje was het inderdaad erg roze(/oranje) maar dat is zowat alles hier door de stenen die ze gebruiken om de huizen te bouwen. Hier hebben we ook een superlekkere croissant gehad, die dingen van de AH waren lekker, nu niet meer.
Morgen gaan Bianca en ik met de auto op pad naar Andorra en misschien naar Carcassone, schijnt leuk te zijn. Olivier blijft hier want die had ineens een feestje. Prima, kunnen wij tenminste doen wat we zelf willen ^.^
Maandag vertrekken we naar Brittanie, schijnt ook mooi te zijn. JB (huisgenoot uit Galway) is daar nu en die gaan we even opzoeken. En de crepes zouden lekker moeten zijn daar, moeite waard om te proberen, niet?
Volgensmij is het weer tijd voor een diner met baguette en kaas..
Au revoir :)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer